John van t Schip
John van t Schip - © Pro Shots

Van 't Schip aangesteld als bondscoach Griekenland

31 juli 2019
John van 't Schip gaat opnieuw in het buitenland aan het werk als trainer. De 55-jarige Nederlander wordt op korte termijn aangesteld als bondscoach van de Griekse voetballers.

Van 't Schip was voor het laatst actief bij PEC Zwolle. Bij die club werd hij in december vorig jaar ontslagen. Daarvoor werkte Van 't Schip als trainer bij Melbourne City, Guadalajara, Melbourne Heart, Jong Ajax en FC Twente. Ook was hij van 2004 tot 2008 assistent van bondscoach Marco van Basten bij Oranje.

Bij Griekenland wordt Van 't Schip aangesteld als opvolger van Angelos Anastasiadis, die teleurstellend presteerde. Griekenland staat in poule J van de kwalificatie voor het Europees kampioenschap met vier punten op de vierde plaats. Italië leidt met twaalf punten, voor Finland (negen punten) en Armenië (zes punten).

Op 5 september zit Van 't Schip voor het eerst op de bank. De Grieken treffen dan Finland, dat vijf punten meer heeft. Op 8 september komt Liechtenstein, dat nog geen punt verzamelde, op bezoek. (ANP)