Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk
Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk - © ANP

Drie Nederlanders genomineerd voor voetballer van het jaar

31 juli 2019
Bij de laatste tien genomineerden voor FIFA voetballer van het jaar zijn drie Nederlanders terug te vinden. Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt én Virgil van Dijk zijn door de wereldvoetbalbond genomineerd voor de belangrijkste individuele prijs in het voetbal.

De Oranje-internationals concurreren in de verkiezing met Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Harry Kane, Eden Hazard, Sadio Mané, Mohamed Salah en Kylian Mbappé.

Fans, journalisten, bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams kunnen vanaf woensdag hun stem uitbrengen op de site van de FIFA. Per categorie blijven er uiteindelijk drie kanshebbers over voor de FIFA Football Award. De winnaar wordt bekend op 23 september tijdens een gala in Milaan.

De Jong en De Ligt wonnen met Ajax de landstitel en de beker en bereikten de halve finales van de Champions League. Van Dijk won met Liverpool het belangrijkste Europese clubtoernooi en werd in Engeland uitgekozen tot beste voetballer. Het trio reikte met het Nederlands elftal tot de finale van de Nations League. (FOX Sports/ANP)

PSV een dag later tegen ADO Den Haag

31 juli 2019
PSV een dag later tegen ADO Den Haag
De thuiswedstrijd van PSV tegen ADO Den Haag is verplaatst van zaterdag 10 augustus naar zondag 11 augustus. Dat heeft te maken met de uitschakeling...

Gerelateerd