De uitschakeling van FC Utrecht door HSK Zrinjski in de tweede kwalificatieronde van de Europa League is hard aangekomen bij trainer John van den Brom.

"Het is verschrikkelijk. Je bent hier een heel jaar mee bezig. De hele voorbereiding was afgestemd op deze twee wedstrijden", aldus de Amersfoorter in een interview op de website van zijn club.

Utrecht ging donderdag onderuit in de verlenging (2-1). In de eerste helft, toen Utrecht tegen het einde de score opende, leek er nog niets aan de hand. Van den Brom: "We moeten het bij onszelf zoeken, met name de tweede helft. Deze tik weegt heel zwaar. We weten allemaal namelijk wat het is om Europees voetbal te spelen."

Aanvoerder Willem Janssen was samen met doelman David Jensen schuldig aan het beslissende tweede tegendoelpunt. "In de tweede helft waren we onherkenbaar. We deden niet meer wat we hadden afgesproken. Daar schaam je je voor. Dit dreunt wel even na", zei hij.

FC Utrecht begint de Eredivisie zondag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. (FOX Sports/ANP)

FC Utrecht - ADO Den Haag zie je zondagmiddag om 16.45 uur live op FOX Sports 1

Welke wedstrijd zie je dit weekend waar? Bekijk het overzicht

Grêmio heeft geen kind aan Libertad

2 augustus 2019
Grêmio heeft geen kind aan Libertad
Grêmio heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Copa Libertadores. Met speels gemak werd het Paraguayaanse Libertad over twee wedstrijden...