Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen pakt in Hongarije eerste poleposition ooit

3 augustus 2019
Max Verstappen mag zondag als eerste starten in de Grand Prix van Hongarije. De Nederlandse coureur behaalde nog nooit eerder poleposition bij de kwalificatie.

Op de Hungaroring kwam de rijder van Red Bull in de kwalificatie tot 1.14,572. Dat was sneller dan Valtteri Bottas (op 0,018) en Lewis Hamilton, de coureurs van Mercedes die respectievelijk als tweede en derde eindigden.

In de vrije trainingen in Boedapest was Verstappen steeds de op één na snelste geweest. Vorig week won Verstappen de Grand Prix van Duitsland op Hockenheim. Hij startte daar vanaf plek twee.

"Ongelooflijk", was het eerste wat Verstappen uitbracht na zijn succesvolle optreden. "Dit miste ik nog. Ik wist dat het kon, maar ook dat het moeilijk zou worden. We hebben het allemaal samen gedaan. Natuurlijk is de race van morgen het belangrijkste, maar dit is toch heel bijzonder."

Op de prestatie van Verstappen in een sensationeel verlopen kwalificatie viel weinig af te dingen. "Max heeft het geweldig gedaan", zei Hamilton. "Dat neemt niet weg dat er nog niks beslist is. Valtteri was ook heel goed. Bovendien hebben we beiden een goede startpositie. We geven nog lang niet op."

Sebastian Vettel, die in zijn Ferrari de vijfde tijd neerzette, achter teamgenoot Charles Leclerc, maakt zich vooralsnog minder illusies. "We staan waar we horen te staan", zei de Duitser. "En dat is een beetje achter Mercedes en Red Bull. We zijn niet snel genoeg."

In de vrije trainingen in Boedapest was Verstappen steeds de op één na snelste geweest. Vorig week won hij de Grote Prijs van Duitsland op Hockenheim. Hij startte daar vanaf plek 2. In de strijd om de wereldtitel staat Verstappen derde, achter titelverdediger Hamilton en Bottas.

Hamilton won vorig jaar de GP van Hongarije voor de zesde keer. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd