Goedemorgen Eredivisie - 4 augustus

Dit was de eerste Goedemorgen Eredivisie!

4 augustus 2019
Zondagochtend was op FOX Sports het langverwachte debuut van het nieuwe programma Goedemorgen Eredivisie te zien. Gasten Bryan Linssen en Bas Nijhuis beten het spits af bij presentator Milan van Dongen en analisten Hans Kraay jr. en Ronald de Boer.

Met Linssen werd teruggeblikt op Vitesse - Ajax, een duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Bas Nijhuis. Het ging onder andere over het penaltymoment waar de aanvaller bij betrokken was. Nijhuis legt uit waarom hij het te weinig vond voor een strafschop, iets waar Linssen zich wel in kan vinden. 

Hans Kraay jr. merkt op dat de buitenspeler deze zomer ongetwijfeld aanbiedingen gehad heeft. Linssen beaamt dat, maar laat weten dat hij daar niet warm van werd. "Een Tweede Bundesliga-club, daar heb ik nu geen behoefte aan. Dan blijf ik liever bij Vitesse."

Linssens ploeggenoot Oussama Tannane kreeg de nodige kritiek van Kraay jr. en De Boer. De inmiddels 25-jarige middenvelder moet volgens de analisten een paar kilootjes afvallen. "Het kan niet zo zijn dat je te zwaar bent als voetballer", meent Kraay jr. 

 

Kraay jr. is wel van mening dat de Arnhemmers een betere selectie hebben dan Feyenoord, iets waar De Boer het mee oneens is. "Qua ervaring zit het goed. Berghuis, Toornstra, Botteghin, Vermeer, Narsingh. Dat zijn spelers die behoorlijk wat wedstrijden gespeeld hebben. Daar zit wel muziek in, hoor."

Bekijk de hele eerste uitzending hier terug. Goedemorgen Eredivisie is elke zondag om 10.00 uur te zien op FOX Sports 1.