Max Verstappen en Lewis Hamilton
Max Verstappen en Lewis Hamilton - © Pro Shots

Hamilton wint bloedstollend gevecht met Verstappen

4 augustus 2019
Lewis Hamilton heeft na een geweldig gevecht met Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De Brit haalde de 21-jarige Nederlander drie rondjes voor het einde in.

Verstappen startte voor de eerste keer in zijn carrière op poleposition. De start van de 21-jarige coureur was uitstekend. Waar hij onder andere in Duitsland en Oostenrijk problemen had met de start, kwam hij nu prima weg met zijn Red Bull-bolide. Met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in zijn nek kon hij zich geen fout veroorloven. 

Vlak na de start won Hamilton direct een plaats ten koste van Bottas. De 29-jarige Fin liep daarbij ook nog schade op aan zijn voorvleugel, waardoor hij naar binnen moest. Vanaf toen was het een gevecht tussen Verstappen en Hamilton. In rondje 37 opende de Britse coureur de aanval op Verstappen. De Nederlander wist met knap verdedigend werk Hamilton achter zich te houden. 

Uiteindelijk haalde Mercedes de 34-jarige Hamilton naar binnen om op verse banden het gat naar Verstappen dicht te rijden. Die strategie bleek uiteindelijk te werken. Verstappen kon met zijn oudere banden net niet genoeg uit de auto halen om de overwinning te pakken. (FOX Sports