Harry Maguire
Harry Maguire - © Pro Shots

Manchester United maakt van Maguire duurste verdediger aller tijden

5 augustus 2019
Manchester United heeft Harry Maguire eindelijk binnen voor een bedrag van 88 miljoen euro. Maguire is daarmee de duurste verdediger aller tijden.

Anderhalf jaar geleden maakte Virgil van Dijk de overstap van Southampton naar Liverpool voor een bedrag van 84,6 miljoen euro. De Nederlander was tot vandaag de duurste verdediger ooit. Engels international Maguire komt over van Leicester City waarvoor hij 76 keer in actie kwam. Hij heeft een zesjarig contract ondertekend met de optie voor een extra jaar. 

"Ik ben heel blij dat ik voor deze geweldige club heb getekend. Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Leicester en wil iedereen bij de club en de fans bedanken voor hun fantastische steun in de afgelopen twee seizoenen. Echter, wanneer Manchester United aan de deur klopt, is dat een geweldige kans", laat Maguire weten op de site van zijn nieuwe club. 

The Mancunians hadden Maguire al langer op de korrel. Hij was vorige zomer ook al dichtbij een overstap naar de Engelse recordkampioen, maar toen kwamen de clubs niet tot een akkoord. (FOX Sports)