psv
psv - © Pro Shots

Mogelijke tegenstanders van Nederlandse clubs play-offs Europa League bekend

5 augustus 2019
PSV, Feyenoord en AZ weten welke tegenstanders zij treffen in de play-offs wanneer ze de derde voorronde van de Europa League overleven. Dat geldt ook voor Ajax, als de Amsterdammers worden uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League.

PSV treft in de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Europa League de winnaar van het duel tussen het Oostenrijkse Austria Wien en Apollon uit Cyprus. Voorwaarde is wel dat de Eindhovenaren de derde voorronde goed doorkomen. Daarin is het Noorse Haugesund deze en volgende week de tegenstander.

Als Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League het Georgische Dinamo Tblisi uitschakelt wacht in de play-offs een duel met het Zweedse Norrköping of het Israëlische Beer-Sheva. 

Rekent AZ af met FC Marioepol uit Oekraïne dan krijgen de Alkmaarders in de play-offs te maken met het Belgische FC Antwerp of Viktoria Pilzen uit Tsjechië. De winnaar van deze tweekamp plaatst zich voor het hoofdtoernooi. 

Lukt het Ajax niet om zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League, dan wacht een tweeluik met het Ierse Dundalk FC of Slowaakse SK Slovan Bratislava. (FOX Sports/ANP)