Ten Hag over PAOK: "Zwaarste loting die we konden krijgen"

Tadic definitief aanvoerder Ajax, Van de Beek speelt tegen PAOK

5 augustus 2019
Dusan Tadic is definitief de nieuwe aanvoerder van Ajax. De Serviër is de opvolger van Matthijs de Ligt, die naar Juventus is vertrokken.

"Tadic is mijn eerste aanvoerder en Daley Blind mijn tweede", bevestigde trainer Erik ten Hag maandag vlak voor de laatste training van zijn ploeg voor de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.

Tadic vertelde trots te zijn dat hij de band bij Ajax mag dragen. "Maar eigenlijk is het ook niet belangrijk", zei hij. "We hebben meerdere aanvoerders, zoals Daley, Klaas-Jan, Joël en André bijvoorbeeld", doelde hij op Blind, Huntelaar, Veltman en Onana. "Met z'n allen moeten we doen wat goed voor Ajax is. Daar gaat het om."

Donny van de Beek verschijnt dinsdagavond gewoon voor Ajax aan de aftrap van de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. "Hij is er bij en start", verklapte trainer Erik ten Hag voor de laatste training van zijn ploeg in het Toumba-stadion.

Van de Beek staat in de belangstelling van Real Madrid, dat zo'n 60 miljoen euro voor hem over heeft en al contact met Ajax heeft opgenomen. De club uit Amsterdam stelt voorlopig alles in het werk om de blonde middenvelder niet voor beide duels met PAOK te laten vertrekken. "Hij speelt volgende week ook", zei Ten Hag. (FOX Sports/ANP)