Ajax heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in de derde voorronde van de Champions League. In Griekenland werd het tegen PAOK 2-2.

De Amsterdammers domineerden het eerste half uur tegen PAOK en kwamen op voorsprong na een ongelukkige eigen goal van Dimitris Giannoulis: 0-1. Ajax verloor in de slotfase van de eerste helft echter het initiatief en de controle over de wedstrijd.

Mede door toedoen van Diego Biseswar, oud-Feyenoorder en oud-jeugdspeler van Ajax, zette PAOK nog voor rust de wedstrijd volledig op zijn kop. Biseswar stond aan de basis van de aanval waaruit Chuba Akpom knap de 1-1 binnenschoot en was aangever bij de 2-1 van Léo Matos. Ajax wankelde en leek zelfs de 3-1 te moeten toestaan, maar aanvoerder Dimitrios Pelkas miste een grote kans.

In de tweede helft herpakte Ajax zich en kreeg Hakim Ziyech de kans op de 2-2, maar de bal verdween net over de kruising. Klaas-Jan Huntelaar zorgde, op zeer gelukkige wijze, alsnog voor de gelijkmaker. De spits die altijd op de goede plek staat, kreeg de bal tegen zich aan geschoten en tekende op die manier voor de 2-2.

Ajax liet daarna een paar grote kansen op de 2-3 liggen en mag dus volgende week niet verliezen in eigen stadion. Mochten de Amsterdammers doorgaan dan wacht waarschijnlijk een ontmoeting met Qarabag. Het team uit Azerbeidzjan won met 1-2 bij APOEL. (FOX Sports)