Calvin Stengs
Calvin Stengs - © Pro Shots

Afgekeurde goal weerhoudt heersend AZ van uitzege

8 augustus 2019
AZ heeft zichzelf vergeten te belonen voor het enorme veldoverwicht op bezoek bij FC Mariupol. De Alkmaarders gingen met een bloedeloos gelijkspel van het veld in het Oekraïense Odessa.

Met Jonas Svensson terug als rechtsback en Thomas Ouwejan wederom op het middenveld begon AZ aan de eerste helft van het tweeluik in de derde voorronde van de Europa League. Ondanks dat de ploeg van trainer Arne Slot heer en meester was, werd het veldoverwicht niet omgezet in een zege.

Boadu 

Daar leek het na ruim een uur wel op, maar de treffer van Boadu werd terecht afgekeurd vanwege hands. Het talent van de Alkmaarders, dit seizoen in uitstekende doen met twee doelpunen en drie assists in drie officiële wedstrijden, was vijf minuten later opnieuw gevaarlijk. Op aangeven van Ouwejan tikte hij de bal echter net voorlangs.

Play-offs 

Over een week gaan AZ en Mariupol in het AFAS Stadio uitmaken wie een ticket voor de play-offs van de Europa League bemachtigd. Daarin zal Antwerp FC of Viktoria Plzen de tegenstander zijn. In de tweede voorronde tegen BK Häcken kwam AZ in de heenwedstrijd ook niet verder dan 0-0, maar de return werd met 0-3 gewonnen. (FOX Sports)