Samenvatting Columbus Crew - FC Cincinnati

Jans pakt punt bij MLS-debuut vol bekenden

11 augustus 2019
Ron Jans heeft afgelopen nacht zijn trainersdebuut gemaakt in de Major Soccer League. Met FC Cincinnati nam hij het in de Eastern Conference op tegen de andere laagvlieger: Columbus Crew.

Jans begon met oud-Vitesse en PEC Zwolle-speler Maikel van der Werff in de basis en zette Przemysław Tyton, ex-PSV, onder de lat. Bij de tegenstanders bewaakte Eloy Room het doel en was er een weerzien voor Jans met zijn oude PEC Zwolle-speler Youness Mokthar.

De Zwollenaar zag zijn ploeg goed starten. Darren Mattocks bracht de stand op 0-1 uit een hoekschop. Zeven minuten later werd het zelfs 0-2 door een doelpunt van Emmanuel Ledesma.

Nog voor rust maakte Columbus Crew de aansluitingstreffer. Aanstichter Van der Werff duwde Gyasi Zardes in zijn rug, de Amerikaanse spits was zelf trefzeker vanaf elf meter.

Mokhtar maakte uitgerekend tegen zijn oud-trainer zijn debuut voor Columbus Crew. Na 54 minuten kwam de aanvaller het veld in. 

In de 62ste minuut was het Pedro Santos die Columbus heerlijk op 2-2 schoot. Het afstandsschot was onhoudbaar voor sluitpost Tyton. In de slotfase waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar wist Columbus het net niet meer te vinden. (FOX Sports)