Samenvatting Fortuna Sittard - Heracles Almelo

Woedend Heracles geeft zege weg in Sittard

11 augustus 2019
Lang leek Heracles Almelo op weg naar een eenvoudige zege op bezoek bij Fortuna Sittard. De thuisploeg benutte echter vlak voor tijd een penalty, waardoor alsnog een punt werd overgehouden aan een bizar duel: 1-1.

De toon werd in het duel tussen Fortuna Sittard en Heracles Almelo al snel gezet met een razendsnelle gele kaart voor Heracles-middenvelder Mohammed Osman, die al na elf seconden door scheidsrechter Kevin Blom op de bon werd geslingerd - de op twee na snelste gele kaart ooit in de Eredivisie. 

In de veertiende minuut leek Heracles Almelo vervolgens op voorsprong te komen via Mauro Júnior, ware het niet dat Blom op advies van VAR Stan Teuben het doelpunt afkeurde.

Na een fraaie combinatie tussen Alexander Merkel en Cyriel Dessers behield Dessers het overzicht en legde af op Mauro, die tekende voor zijn eerste Eredivisie-goal in dienst van Heracles.

Dat feestje moest echter tot grote verbazing van alles en iedereen aan de kant van Heracles vroegtijdig gestaakt worden. Een discutabele ingreep van de VAR vanwege een vermeende overtreding van Dessers deed Blom beslissen om het doelpunt af te keuren.  

Heracles had echter ook daarna het betere van het spel, maar wist niet voor meer gevaar te zorgen. Zodoende werd er voor het eerst sinds 17 maart 2019 niet op doel geschoten in de eerste helft van een Eredivisie-duel (toen FC Groningen - ADO Den Haag). 

Heracles haalt trekker over 

Na een klein uur gespeeld te hebben, kon Heracles alsnog juichen. Osman stuurde met een splijtende pass Van der Water op pad. De 22-jarige buitenspeler, die zijn eerste Eredivisie-doelpunt maakte, opende wederom de score voor Heracles - een treffer dat nu wel op het scorebord bleef staan. 

In de jacht naar een tweede doelpunt kwam Heracles tweemaal in korte tijd dicht in de buurt. Zowel Dessers als Mauro wisten het net echter niet te vinden na uitstekend keeperswerk van Alexei Koselev.

​Drama in slotminuut

De sluitpost van Fortuna Sittard hield zijn ploeg de gehele tweede helft op de been. Na het inbrengen van de getalenteerde Bassala Sambou leek Fortuna Sittard lange tijd echter geen vuist te kunnen maken.

Totdat de thuisploeg vlak voor tijd een penalty kreeg toegewezen na een handsbal van Mauro Júnior binnen het zestienmetergebied. En dat is een taak die aan Mark Diemers overgelaten kan worden. De 25-jarige middenvelder verzilverde dan ook zijn poging vanaf de stip om een punt voor Fortuna Sittard veilig te stellen. (FOX Sports)

 

 

 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Ajax 3 9 5
2 sc Heerenveen 3 9 5
3 Feyenoord 3 7 4
4 FC Twente 3 7 4
5 PSV 3 7 3
6 Vitesse 3 6 2
7 FC Utrecht 2 4 2
8 PEC Zwolle 3 4 2
9 Willem II 3 4 2
10 VVV-Venlo 3 4 1
11 Heracles Almelo 3 4 -2
12 FC Groningen 3 3 -3
13 AZ 2 2 0
14 FC Emmen 3 1 -3
15 Fortuna Sittard 3 1 -4
16 ADO Den Haag 3 0 -5
17 RKC Waalwijk 3 0 -6
18 Sparta Rotterdam 3 0 -7