Daniel Schwaab (30) is terug bij PSV. De verdediger heeft zich voor een jaar verbonden aan de club waar hij afgelopen seizoen transfervrij vertrok.

Schwaab keert daarmee al na drie maanden terug bij de club waarvoor hij tussen 2016 en 2019 85 Eredivisie-duels in actie kwam. 

Vuur

De Duitser liet PSV aan het einde van de vorige jaargang weten dat privéomstandigheden hem er toe noopte om terug te keren naar zijn vaderland. "Het was toen de juiste beslissing", blikt Schwaab terug.

"Maar na drie maanden veel tijd met mijn vrouw en kinderen te hebben doorgebracht, is de honger terug. Het vuur brandt weer. Met de volledige steun van mijn gezin ga ik nu met veel ambitie verder bij PSV."Persoonlijkheid 
PSV heeft Schwaab om meerdere redenen zonder twijfel weer toegevoegd aan de selectie. "Naast ervaring brengt Daniel ook persoonlijkheid met zich mee", vertelt hoofdtrainer Mark van Bommel.

"Op en naast het veld is hij een voorbeeld voor alle spelers en een verlengstuk voor de technische staf. Iedere groep heeft een aantal van dit soort spelers nodig, dus ik ben erg blij dat Daniel weer terug is." (FOX Sports/ANP)