De carrière van Wesley Sneijder in vogelvlucht

Wesley Sneijder kondigt einde carrière aan

12 augustus 2019
Wesley Sneijder heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. Zaakwaarnemer Guido Albers heeft tegenover FOX Sports bevestigd dat Sneijder aanstaande donderdag de opties voor zijn toekomst gaat bespreken.

Sneijder vertelde voor de camera van FC Utrecht TV, de televisiezender van de club uit zijn geboortestad, gestopt te zijn.

De 35-jarige Sneijder was in Stadion Galgenwaard omdat hij besloten heeft om daar een skybox te huren. Terloops meldde de middenvelder dat zijn loopbaan erop zit. "Mijn gevoel voor de stad is groot. Nu ik ben gestopt met voetballen, wil ik een mooie plek hebben om mijn herinneringen te delen", zei hij. Sneijder is van plan veel van zijn gewonnen prijzen in de skybox uit te stallen.

Verrassing

Guido Albers reageerde bij FOX Sports Vandaag op de uitspraak van Sneijder. "Deze kwam als een verrassing binnen", aldus de zaakwaarnemer. Albers heeft donderdag een gesprek met Sneijder over zijn toekomst en de opties die hij nog heeft.

Recordinternational  

Sneijder is recordinternational van Oranje met 134 interlands (31 doelpunten). Hij beleefde in het seizoen 2009/2010 een droomseizoen met Internazionale, waarmee hij de Champions League, wereldbeker en landstitel won. In hetzelfde jaar reikte hij met het Nederlands elftal tot de WK-finale. Sneijder werd na die mondiale eindronde als de op een na beste speler verkozen, achter spits Diego Forlan van Uruguay.

Sneijder maakte tijdens het seizoen 2002/2003 bij Ajax zijn debuut in het betaald voetbal. Hij speelde in vijf seizoenen 126 competitieduels voor de Amsterdammers. Na twee jaar bij Real Madrid arriveerde hij in 2009 bij Inter. De middenvelder speelde vervolgens ook nog voor Galatasaray en OGC Nice, voordat hij in 2018 neerstreek bij Al-Gharafa. Hij kwam tot 22 duels voor de ploeg uit Qatar. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd