Ajax heeft de play-offs van de voorronde van de Champions League bereikt. Het elftal van trainer Erik ten Hag was in de Johan Cruijff Arena sterker dan PAOK: 3-2. De ploegen hielden elkaar vorige week nog op 2-2 in Griekenland.
Ajax beleefde aanvankelijk een valse start in eigen huis. Na een sterke openingsfase opende PAOK via Diego Biseswar binnen het half uur de score.
 
De Amsterdammer in Griekse dienst kreeg alle ruimte om uit te halen en punterde de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen. 
 
Tadic van schlemiel naar held

Niet veel later kreeg Ajax een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. David Neres werd in zijn rug geduwd nadat Hakim Ziyech zijn uithaal zag worden gestopt door keeper Alexandros Paschalakis, die vervolgens de slecht ingeschoten penalty van Dusan Tadic wist te keren. 

Diezelfde Tadic wist tien minuten daarna alsnog een strafschop te benutten. Na een handsbal van doelpuntenmaker Biseswar werd de bal wederom op de stip gelegd. Ondanks zijn misser eerder op de avond, ging Tadic ook nu weer achter de bal staan. Dit keer met succes: 1-1. 

Tactische wijziging

Ten Hag besloot in de rust één wijziging door te voeren. Razvan Marin bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door de 18-jarige Sergiño Dest, die als rechtsback ging spelen. Noussair Mazraoui schoof daardoor een linie op naar het middenveld.
 
De tactische omzetting zorgde voor nieuw elan bij de Amsterdamse ploeg. Paschalakis weerhield in het begin van de tweede helft Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico van scoren en ook David Neres kreeg een goede kans om Ajax op voorsprong te schieten. 

Tagliafico en Tadic (weer vanaf elf meter) loodsten Ajax uiteindelijk in veilige haven, maar Biseswar bracht nog even de spanning terug door vlak voor tijd de 3-2 te scoren. Daar bleef het echter bij. 

APOEL Nicosia is de tegenstander van Ajax in de play-offs. De winnaar van die dubbele ontmoeting mag in de groepsfase van de Champions League uitkomen. (FOX Sports)