PSV heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de Europa League play-offs. Na de 0-1 overwinning vorige week was de 0-0 tegen FK Haugesund donderdag genoeg.

In de play-offs treft PSV Apollon Limassol. De Cyprioten versloegen Austria Wien met 3-1, nadat ze vorige week ook in Oostenrijk al wonnen. PSV speelt volgende week donderdag eerst in eigen stadion, een week later volgt de return.

PSV had moeite om het spel te maken. De eerste dertig minuten gebeurde er voor beide doelen nagenoeg niets. Donyell Malen kreeg in de 32ste minuut de eerste grote kans. De spits schoot in vrije positie naast. Kort daarna had ook Denzel Dumfries de score kunnen openen. De rechterverdediger schoot de bal echter net te ver voor zich uit en strandde op doelman Helge Sandvik.

Tweede helft

Dumfries bleef in de rust in de kleedkamer achter met een lichte blessure. Jordan Teze verving hem. Na een uur spelen ging ook aanvaller Bruma met een blessure naar de kant. Mohamed Ihattaren, maandag nog twee keer trefzeker voor Jong PSV, mocht het laatste gedeelte meedoen.

PSV speelde ook na rust zonder overtuiging en was erg slordig. Ihattaren was het dichtst bij een doelpunt, maar Sandvik tikte de bal net naast het doel. In de 81ste minuut ontsnapte PSV toen invaller Martin Samuelsen de bal net naast kopte. Kort daarna schoot Bruno Leite de bal ook nog eens tegen de paal. De supporters van PSV lieten hun ongenoegen blijken met een fluitconcert na afloop. (FOX Sports/ANP)