Samenvatting Bayern München - Hertha BSC

Hertha snoept Bayern punten af in seizoensopener

16 augustus 2019
Bayern München heeft in het openingsduel van de Bundesliga twee punten laten liggen tegen Hertha BSC. In een spectaculaire eerste helft namen de gasten de leiding. Robert Lewandowski bezorgde met een penalty in de tweede helft zijn team een punt: 2-2.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel. Het was wachten op het openingsdoelpunt van Bayern. Uiteindelijk haalde Robert Lewandowski in de 24ste minuut de trekker over. De Poolse spits gleed een afgemeten voorzet van Serge Gnabry binnen. 

Hertha BSC had weinig te vertellen, maar kwam wel verrassend op gelijke hoogte. Een schot van Dodi Lukebakio werd door Vedad Ibisevic van richting veranderd. Daardoor was Manuel Neuer kansloos: 1-1.

Kort daarna kwamen de gasten zelfs op voorsprong. Marko Grujic had in de 38ste minuut vrije doortocht, omspeelde Neuer, en schoof de bal in een leeg doel. Zodoende ging Hertha met een 2-1 voorsprong de rust in. 

Een kwartier na rust maakte Lewandowski zijn tweede van de avond. Na ingrijpen van de VAR kreeg Bayern een strafschop. De Poolse spits faalde niet vanaf elf meter. 

Bayern ging op jacht naar de voorsprong, maar beet zich stuk op de Berlijnse defensie. Gnabry was in de slotfase dichtbij de 3-2. Zijn poging ging echter nét over het doel van Rune Jarstein. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand