ATP Cincinnati: Djokovic vs. Pouille

Djokovic ten koste van Pouille naar halve finales

17 augustus 2019
Novak Djokovic is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Cincinnati. De regerend kampioen uit Servië versloeg Lucas Pouille met 7-6, 6-1.

Het was de tweede keer dat Djokovic en Pouille elkaar tegenkwamen op de baan na de ontmoeting in de halve finales van de Australian Open eerder dit jaar. In januari gunde de nummer een van de wereld zijn Franse tegenstander slechts vier games in drie sets: 6-0, 6-2, 6-2.

In Ohio was de kwartfinale een stuk beter in balans. Beide spelers haalden een hoog niveau en hielden lange tijd gelijke tred. Pas in de tiebreak wist een foutloze Djokovic een beslissing in de set te forceren.

Pouille stribbelde aan het begin van het tweede bedrijf nog dapper tegen, maar moest alsnog zijn eerste servicegame afstaan. Djokovic poetste vervolgens bij de stand 2-0 drie breakpoints weg, waarmee de dadendrang van de Fransman ten einde kwam. De topseed brak een tweede keer en maakte de wedstrijd op eigen service af.

Djokovic treft zaterdagnacht Daniil Medvedev in de halve eindstrijd. De Rus was met 6-2, 6-3 te sterk voor zijn landgenoot Andrey Rublev. (FOX Sports)