WTA Cincinnati: V. Williams vs. Keys

Keys vindt sleutel tot succes tegen Venus Williams

17 augustus 2019
Madison Keys heeft zich geplaatst voor de halve finales van het toptoernooi van Cincinnati. De Amerikaanse legde landgenote Venus Williams met 6-2, 6-3 over de knie.

Williams, die in de tweede ronde titelverdedigster Kiki Bertens uitschakelde, haalde nooit het niveau van haar eerdere partijen in Ohio. De voormalige nummer een van de wereld wist met name weinig potten te breken op eigen service.

Keys, daarentegen, beschikte over een ijzersterke opslag. Ze won haar eigen servicegames relatief eenvoudig en profiteerde ondertussen van de missers van Williams. De mondiale nummer achttien liep vlot uit naar een 4-1 voorsprong en haalde de eerste set binnen met een tweede break.

Ondanks een aantal breekkansen aan beide kanten, hielden de twee elkaar in de openingsfase van het tweede bedrijf in evenwicht. Op 4-3 benutte Keys haar zesde breakpoint van de set en maakte vervolgens op eigen service het karwei op love af.

Keys ontmoet zaterdag in de halve finales met Sofia Kenin opnieuw een landgenote. Kenin zag topseed Naomi Osaka geblesseerd opgeven bij de stand 6-4, 1-6, 2-0. (FOX Sports)