Samenvatting ADO Den Haag - Sparta

Sparta behoudt ongeslagen status dankzij dubbelslag Rayhi

17 augustus 2019
Sparta Rotterdam is nog altijd ongeslagen dit Eredivisie-seizoen. De promovendus won de uitwedstrijd bij ADO Den Haag met 1-2.

Bij rust stond de ploeg van Henk Fraser al op een riante 0-2 voorsprong, door twee doelpunten van Mohamed Rayhi. De aanvaller, die in de afgelopen twintig competitiewedstrijden goed was voor dertien goals en negen assists, scoorde nog nooit twee keer in één Eredivisie-wedstrijd. 

Lex Immers bracht een kwartier voor tijd de spanning terug in Den Haag (1-2). In de laatste vijftien minuten ging ADO op zoek naar de gelijkmaker en was met pogingen van invaller Michiel Kramer en Tomas Necid dichtbij, maar Sparta bleef in de hectische slotfase op de been. 

Na drie competitieduels wacht Fons Groenendijk nog altijd op zijn eerste punt. De Haagse club verloor de eerste twee wedstrijden thuis van FC Utrecht (2-4) en uit van PSV (2-1). 

Sparta verzamelde al zeven punten uit de eerste drie duels, de beste seizoensstart van de Rotterdammers sinds het seizoen 1987/'88. Sparta staat na een gelijkspel uit bij Feyenoord (2-2) en een 4-1 thuiszege op VVV-Venlo gedeeld bovenaan, samen met Ajax en Vitesse. (FOX Sports)