Samenvatting FC Emmen - sc Heerenveen

FC Emmen pakt eerste punten tegen sc Heerenveen

17 augustus 2019
FC Emmen is van de nul af. De ploeg van trainer Dick Lukkien rekende in de eerste helft af met sc Heerenveen en won met 2-0.

FC Emmen wist in de voorgaande twee duels het net nog niet te vinden. Nikolai Laursen maakte al in de vierde minuut een einde aan de doelpuntendroogte. De aanvaller schoot een vrije trap achter doelman Warner Hahn. Dat was pas het derde schot van FC Emmen op doel dit Eredivisie-seizoen. Kort voor rust verdubbelde Glen Bijl de voorsprong met een rake kopbal op aangeven van Lorenzo Burnet. 

sc Heerenveen-spits Jens Odgaard kreeg vlak na de hervatting een goede kans op de aansluitingstreffer. Zijn poging met de hak ging net naast de verkeerde kant van de paal. De Friezen bleven zoeken naar de 2-1 en drongen de thuisploeg achteruit. De tijd tikte weg in het voordeel van Emmen, aangezien Heerenveen niet in staat was grote kansen te creëren.

Emmen dacht aan een penalty in de 78ste minuut. Echter stond Marko Kolar buitenspel, waardoor de overtreding van Hahn niet bestraft werd. Invaller Freddy Quispel kreeg in de slotfase een grote kans om zijn debuut te bekronen met een doelpunt, maar schoof de bal naast. (FOX Sports)