Dit was Goedemorgen Eredivisie!
Dit was Goedemorgen Eredivisie! - © FOXSports.NL

Dit was Goedemorgen Eredivisie!

18 augustus 2019
Zondagochtend waren Sparta Rotterdam-trainer Henk Fraser en PEC Zwolle-middenvelder Pelle Clement te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Samen met presentator Milan van Dongen en FOX Sports-analisten Hans Kraay jr. en Ronald de Boer blikten ze terug op zaterdagavond én vooruit op de voetbalzondag.

De Boer neemt de prestaties van PSV onder de loep. Hij stelt dat men niet kan verwachten dat de ploeg van Mark van Bommel een constant hoog niveau haalt, aangezien de selectie erg jong is.

De contractverlenging van Sparta-middenvelder Abdou Harroui komt in de studio ter sprake. Fraser is vol lof over zijn pupil.

De trainer van Sparta bespreekt eveneens de ontwikkeling van Halil Dervisoglu. De 19-jarige aanvaller, die in januari naar Brentford verkast, kent een uitstekende seizoensstart.

Verslaggever Pascal Kamperman volgde Feyenoord in Georgië en vertelt via Skype wat hem opviel bij de Rotterdamse club. “Technisch directeur Sjaak Troost belt met de hele wereld.”

Fraser geeft aan dat de kans vijftig procent is dat Lars Veldwijk nog vertrekt bij Sparta. Volgens de trainer van Sparta mag hij weg als er een mooi aanbod voorbijkomt.

PEC Zwolle-aanvaller Dennis Johnsen kreeg dit seizoen al aardig wat kritiek te verduren vanwege zijn frivole spel. Teamgenoot Pelle Clement kan er wel van genieten.

Ron Zijlstra, jeugdtrainer van Perr Schuurs bij Fortuna Sittard, voor de microfoon van Fresia Cousiño Arias over zijn ervaringen met de Ajacied en hoe hij tegen de ontwikkeling van de verdediger aankijkt.

In 2016 maakte Pelle Clement zijn basisdebuut bij Ajax. Hij speelde toen samen met onder anderen Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Frenkie de Jong. De middenvelder van PEC Zwolle kijkt met plezier terug op die periode.

De Graafschap-spits Ralf Seuntjens schoot vrijdag op prachtige wijze de 0-3 binnen tegen MVV, maar het juichen schoot er even bij  Hij geeft via Skype uitleg.

Pelle Clement vertelt tevens ​dat Feyenoord nooit in beeld geweest is voor hem. De middenvelder van PEC Zwolle heeft een goede band met Jaap Stam, die PEC deze zomer voor Feyenoord verruilde, maar volgt hem dus niet naar De Kuip.

Ronald de Boer zegt dat hij geniet van het aanvallende spel van Peter Bosz bij Leverkusen, maar dat het ook zeer risicovol is. Achterin is het volgens de analist bij tijd en wijlen een gatenkaas. Al met al zorgt de speelstijl van Bosz voor veel spektakel.

Ellery Cairo, de oud-speler van onder meer Feyenoord en FC Twente, werkt tegenwoordig als fysiek trainer bij de Tukkers. Hij neemt de oudste jeugd van de club onder handen. De jeugdspelers moeten in het begin wennen aan de krachttraining, maar zien later het nut er wel van in, vertelt Cairo.

Goedemorgen Eredivisie is iedere zondag om 10.00 uur LIVE te zien op FOX Sports

Gerelateerd