Koeman: "Malen verdient het om in de voorlopige selectie te zitten"

Malen en Veltman verrassingen in voorselectie Oranje

21 augustus 2019
Beelden: KNVB Bondscoach Ronald Koeman heeft Donyell Malen voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

De 20-jarige aanvaller van PSV maakt voor het eerst deel uit van het voorlopige keurkorps van Oranje. 

Ook Joël Veltman is een opvallende naam in het keurkorps van Koeman. Kenny Tete (Olympique Lyon) is niet opgeroepen, Koeman geeft aan dat hij vindt dat de rechtsback te weinig speelt.

Oranje speelt op 6 september in het kader van de EK-kwalificatie tegen Duitsland. Op 9 september volgt een uitwedstrijd in Estland.

Noord-Ierland

Oranje heeft na twee kwalificatieduels pas drie punten verzameld en kan zich de resterende zes groepswedstrijden niet al te veel misstappen meer veroorloven. Noord-Ierland heeft de volle score van twaalf punten uit vier duels behaald. Duitsland is na drie wedstrijden eveneens nog zonder puntenverlies.

Alleen de beste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK. Met dank aan de goede resultaten in de Nations League krijgt Nederland, indien nodig, nog wel een herkansing in de play-offs van het kwalificatietoernooi voor de Europese eindronden in twaalf landen. (FOX Sports/ANP)