Boadu was weer eens belangrijk voor AZ
Boadu was weer eens belangrijk voor AZ - © Pro Shots

Boadu houdt Europese droom AZ in leven tegen Belgisch tiental

22 augustus 2019
AZ heeft in de Grolsch Veste met 1-1 gelijkgespeeld tegen Antwerp FC. De Alkmaarders keken lang tegen een achterstand aan, maar tegen tien man lukte het Myron Boadu wel het net te vinden.

AZ begon de wedstrijd voortvarend, met al in de 6de minuut een grote kans op 1-0. Na een goede steekpass van Fredrik Midtsjø, was Sinan Bolat echter een sta-in-de-weg voor Boadu.

Na een klein kwartier was ook Royal Antwerp voor het eerst gevaarlijk. Uit een afgeslagen corner nam Simen Juklerød de bal vol op de slof, maar Marco Bizot bracht knap redding.

AZ was na 27 minuten wederom dicht bij de openingstreffer. Boadu omspeelde Bolat, maar schoot vervolgens vanuit een lastige hoek in het zijnet. Vlak daarvoor was ook uitblinker Calvin Stengs dichtbij, maar hij zag zijn schot geblokt.

Zeldzame tegentreffer

Dylan Batubinsika zorgde nog voor rust wel voor die openingstreffer. De centrale verdediger lukte hetgeen niemand nog in 2019 in slaagde: scoren tegen AZ. Uit een corner en via Dieudonne Mbokani kon Batubinsika vogelvrij scoren: 0-1.

Vlak na rust leek Martin Hongla de Belgische score te verdubbelen, maar dat werd door de paal belet. AZ was kort erna ook dicht bij een doelpunt, maar Boadu kreeg vanuit buitenspelpositie een lage voorzet van Owen Wijndal niet tegen de touwen.

Ook Oussama Idrissi wist Bolat niet te passeren. De Belg redde wederom goed na een geplaatst schot van de Marokkaan. 

Rood

Vlak nadat Aurélio Buta met twee keer geel vroegtijdig mocht inrukken, kwam Didier Lamkel Ze één-op-één met Bizot, die wederom goed ingreep en een nieuwe klap voorkwam. 

Het doelpunt waar AZ de hele wedstrijd al naarstig naar op zoek was, viel uiteindelijk dan toch. Na een goede actie van Idrissi kon Boadu van dichtbij voor de late gelijkmaker tekenen: 1-1.

De return tussen beide clubs vindt volgende week donderdag plaats in Brussel. Het stadion van Antwerp wordt namelijk momenteel verbouwd. (FOX Sports)