Samenvatting sc Heerenveen - FC Twente

Middenmoters Heerenveen en Twente spelen bloedeloos gelijk

24 augustus 2019
sc Heerenveen en FC Twente hebben in het Abe Lenstra Stadion doelpuntloos gelijkgespeeld. Een weinig sprankelend duel tussen beide middenmoters eindigde in 0-0.

Het duel tussen de Friezen en de Tukkers was niet bepaald onderhoudend, mede gezien het lage aantal kansen. Hicham Faik en Ibrahim Dresevic (lat) waren uit een vrije trap vlak voor rust beiden dicht bij de 1-0, maar verder dan speldenprikjes kwamen beide ploegen niet.

FC Twente kwam in de eerste helft sporadisch aan een aanval toe. Xandro Schenk schoot van dichtbij over en Aitor deponeerde de bal in het zijnet.

Bij Heerenveen maakte Ricardo van Rhijn halverwege de wedstrijd zijn debuut. Ook met de achtvoudig Nederlands international in de ploeg lukte het de elf van trainer Johnny Jansen niet de Twentse verdediging te kraken.

Na de pauze bleef Jordy Bruijn kansen missen.Twente daarentegen was nauwelijks nog gevaarlijk. Uit een soepele aanval had Jens Odgaard in de 87ste minuut de thuisploeg nog aan drie punten kunnen helpen. Doelman Joël Drommel kon ingrijpen, zo ook bij een ultieme doelpoging van Arjen van der Heide.

Vizier niet op scherp

De oorzaak van het doelpuntloze gelijkspel kan worden gezocht in de accuraatheid van de doelpogingen. Heerenveen en Twente schoten samen 29 keer richting doel, maar slechts vier pogingen belandden ook daadwerkelijk tussen de palen. (FOX Sports)

Necid bezorgt ADO eerste zege

25 augustus 2019
Necid bezorgt ADO eerste zege
ADO Den Haag weet weer wat winnen is. De ploeg van Alfons Groenedijk won op bezoek bij RKC Waalwijk met 0-3, mede door twee doelpunten van Tomas...