Frank de Boer
Frank de Boer - © Pro Shots

De Boer en Atlanta op jacht naar tweede prijs in finale U.S. Open Cup

26 augustus 2019
Frank de Boer gaat dinsdagnacht met Atlanta United op voor zijn tweede prijs van het seizoen. Twee weken na de gewonnen Campeones Cup staat zijn ploeg in het eigen Mercedes-Benz Stadium tegenover Minnesota United in de finale van de U.S. Open Cup. De eindstrijd van het bekertoernooi zie je LIVE op FOX Sports.

De Boer heeft bij de regerend kampioen na een stroeve start zijn team volledig op de rit. Atlanta won zes van de laatste zeven competitieduels en heeft inmiddels de koppositie in de Eastern Conference te pakken. Tussendoor veroverde hij ten koste van de Mexicaanse club América de Campeones Cup, de clash tussen de kampioenen van de twee buurlanden (3-2).

“Dat kun je zien als de derde prijs na het landskampioenschap en de U.S. Open Cup ”, legde De Boer zaterdag uit in de Eretribune. “Er staat heel veel prestige op het spel, aangezien Mexico in deze regio de boventoon voert. Zoals ook blijkt uit onze Champions League.”

De Boer heeft nu zijn zinnen gezet op het winnen van het nationale bekertoernooi. “De U.S. Open Cup is bovendien een prijs die Atlanta nog nooit gewonnen heeft”, voegde hij toe.

Josef Martínez

Een belangrijke rol zal in de finale opnieuw zijn weggelegd voor Josef Martínez. De sterspeler van Atlanta was trefzeker in de laatste twaalf competitiewedstrijden en heeft in totaal 22 keer gescoord in 24 wedstrijden.

“Een echte spits. Hij is zeer snel, behendig en kan ondanks zijn lengte fantastisch koppen. En je hebt het gevoel wat je bij Luis Suárez ook had; hij wil zó graag scoren en daar moet alles voor wijken”, weet De Boer.

Tegenstander Minnesota United is de laatste tijd een stuk minder in vorm. De nummer vijf van de Western Conference, die in de achtste finales bekerhouder Houston Dynamo uitschakelde, won slechts twee van zijn laatste zeven competitieduels. (FOX Sports)

De finale van de U.S. Open Cup tussen Atlanta United en Minnesota United zie je in de nacht van dinsdag op woensdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 4.