Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens vrij eenvoudig naar tweede ronde US Open

27 augustus 2019
Kiki Bertens is de US Open begonnen met een zege in twee sets op de Spaanse Paula Badosa. Het werd in 64 minuten 6-4 6-2 voor de nummer zeven van de plaatsingslijst.

Bertens begon goed op baan 17, de vierde baan op Flushing Meadows. Ze plaatste direct een servicebreak en die hield ze tot 5-4 vast. Met een backhandwinner haalde Bertens de set vervolgens binnen. In de tweede set won de Nederlandse na een 1-0-achterstand vijf games op een rij, waarna ze het op 5-2 met een sterke opslag afmaakte.

Bertens gunde de 21-jarige nummer 91 van de wereld geen enkel breakpoint en sloeg 23 winners, tegenover 17 onnodige fouten. Voorafgaand aan het duel had Bertens laten weten de afgelopen weken vooral op aanvallend tennis getraind te hebben. Ze zocht elf keer het net op en won negen van die punten.

Badosa, als 'lucky loser' toegelaten na een afmelding, had in het kwalificatietoernooi van Quirine Lemoine gewonnen.

Voor Bertens was het haar eerste zege in drie weken tijd. Twee weken geleden verloor ze in Cincinnati haar eerste partij van Venus Williams en in de week voor de US Open kwam ze niet in actie.

Bertens haalde vorig jaar de derde ronde in New York en dat is haar beste resultaat op de US Open. Om dat resultaat te evenaren, moet ze donderdag de winnares van het treffen tussen de Russin Anastasija Pavlioetsjenkova en Pauline Parmentier uit Frankrijk verslaan. Pavlioetsjenkova schakelde Bertens dit jaar uit op de Australian Open, op Roland Garros versloeg Bertens Parmentier in de eerste ronde. (ANP)

Gerelateerd