PSV zonder Bergwijn en Bruma op Cyprus: "Wij geven jeugd de kans"

PSV wil op Cyprus niet achteroverleunen

28 augustus 2019
Met een thuiszege van 3-0 op zak heeft PSV een ticket voor de groepsfase van de Europa League voor het grijpen. Mark van Bommel rekent echter donderdag op het hete Cyprus nog op flink verzet van Apollon Limassol.

Hij kan in Nicosia, waar de return wordt gespeeld, geen beroep doen op de aanvallers Steven Bergwijn en Armindo Bruma (beiden niet fit).

"We hebben een goede uitgangspositie neergezet, maar voor Apollon is er altijd een kans", betoogt Van Bommel. "Het is zeker niet makkelijk om hier te spelen onder deze omstandigheden. Vorige week waren we blij met de 3-0, maar buiten het eerste kwartier na rust was de wedstrijd in evenwicht en kregen zij, net als wij, ook mogelijkheden om te scoren. Het is nog niet over."

Volgens Van Bommel is het risico te groot voor Bergwijn om tegen Apollon in actie te komen. "Normaal gesproken gaat zijn blessure niet lang duren, maar of hij zondag onze uitwedstrijd tegen RKC haalt, is ook nog niet zeker."

Mede door de absentie van Bergwijn en Bruma heeft Van Bommel de 17-jarige Engelsman Noni Madueke meegenomen naar Cyprus. "Hij is een vaardige buitenspeler. Ik heb hem gezien op de Otten Cup en op beelden. Hij heeft veel potentie denk ik, maar hij moet rustig gebracht worden."

Volgens Van Bommel is de opwaardering van de jonge Engelsman een mooi voorbeeld van het technische beleid bij PSV. "Dit is een beloning, hij maakt een goede indruk en als er openingen zijn dan geven we jeugd de kans."

Van Bommel ging in Nicosia ook nog kort in op de aanstaande komst van 21-jarige Ritsu Doan, de Japanse international van FC Groningen. "We zijn blij met elke aankoop en ook met Doan. Wij hebben een jonge ploeg, met veel spelers voorin, maar daardoor kan je wel variëren." (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd