Frenkie de Jong
Frenkie de Jong - © Pro Shots

Van Dijk en De Jong winnen prestigieuze eretitels Champions League

29 augustus 2019
Virgil van Dijk en Frenkie de Jong zijn in de prijzen gevallen in Monaco. Van Dijk werd verkozen tot de beste verdediger, terwijl De Jong zich kroonde tot de beste middenvelder van het afgelopen Champions League-seizoen.

In de verkiezing van verdediger van het jaar kreeg Van Dijk de voorkeur boven zijn ploeggenoot Trent Alexander-Arnold en Matthijs de Ligt, die Ajax deze zomer verruilde voor Juventus. Van Dijk en De Ligt vormen samen het centrale duo in Oranje.

"We gaan proberen de beker te verdedigen", zei Van Dijk op het podium van het Grimaldi Forum. "Het wordt zwaar, want er zijn zoveel geweldige teams. Maar we gaan ervoor." 

Later op de avond stond Van Dijk wederom in de schijnwerpers. Hij troefde Cristiano Ronaldo en Lionel Messi af in de strijd om de UEFA Men's Player of the Year Award, waardoor Van Dijk als eerste verdediger ooit de prestigieuze prijs van de UEFA won. 

De Jong beste middenvelder 

De 22-jarige De Jong ontving bij de loting voor de groepsfase van het nieuwe seizoen in het belangrijkste Europese bekertoernooi de bijbehorende trofee. Hij kreeg de voorkeur boven Jordan Henderson en Christian Eriksen, die met respectievelijk Liverpool en Tottenham Hotspur de finale speelden.

De Jong bleef met Ajax op de drempel van de finale steken. De ploeg van trainer Erik ten Hag versloeg grootmachten als Real Madrid en Juventus, maar moest in de halve finales in de laatste seconden buigen voor Tottenham Hotspur. De Jong verhuisde deze zomer voor 75 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona.

"Het was voor ons als team een ongelooflijke reis", zei de middenvelder uit Arkel op het podium in Monaco. "We hadden een goed tactisch plan en een paar heel getalenteerde spelers met veel kwaliteit. Als je dat combineert, krijg je zulke resultaten." (FOX Sports/ANP) 

Ten Hag: "Loting met perspectief"

29 augustus 2019
Ten Hag: "Loting met perspectief"
Een loting met perspectief. Zo luidde de eerste reactie van trainer Erik ten Hag op de loting voor de groepsfase van de Champions League, die...