PSV heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg van Mark van Bommel won over twee wedstrijden met 7-0 van Apollon Limassol. Op Cyprus werd het 0-4 voor de Eindhovenaren.

Het venijn zat hem in de staart voor PSV. Mohamed Ihattaren tekende pas in de 72ste minuut voor de 0-1 op aangeven van Donyell Malen. Vier minuten later maakte de ingevallen Kostas Mitroglou zijn eerste doelpunt in dienst van PSV. Binnen twee minuten stond ook de 0-3 op het scorebord, ditmaal was het de 20-jarige Malen zelf die trefzeker was. In de blessuretijd tekende uitblinker Malen ook voor zijn tweede van de avond. 

Daniel Schwaab mocht tien minuten voor tijd nog invallen. De routinier maakte zijn eerste officiële minuten weer sinds zijn terugkeer in Eindhoven.

De Brabanders begonnen het seizoen in de tweede voorronde van de Champions League, maar daarin bleek FC Basel te sterk. Een niveau lager had PSV wel succes, al ging het in de derde voorronde van de Europa League tegen de Noorse club Haugesund nog wel heel moeizaam (1-0 over twee duels). In de play-offs had de ploeg van Van Bommel weinig moeite met Apollon Limassol, de nummer drie van Cyprus.

Met de defensief ingestelde middenvelder Jorrit Hendrix op de plek van de geblesseerde Steven Bergwijn hoefde PSV niet voluit te gaan in de return. Keeper Jeroen Zoet moest kort voor rust in actie komen bij een kans voor Serge Gakpé, maar kreeg verder amper wat te doen. (FOX Sports/ANP)