Feyenoord stelt plek in Europa League veilig

Feyenoord faalt niet en plaatst zich voor Europa League

29 augustus 2019
Feyenoord heeft zich eenvoudig geplaatst voor de poulefase van de Europa League. Op bezoek bij Hapoel Beer Sheva stond na negentig minuten dezelfde uitslag als vorige week op het scorebord: 0-3.

Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer behoedde de Rotterdammers in de openingsfase voor een achterstand. Zonder de geschorste spits Nigel Hasselbaink startte de thuisclub fel, maar Vermeer voorkwam een vroeg doelpunt.

In de enerverende openingsfase kreeg Feyenoord zelf ook heel wat kansen, vooral via Luciano Narsingh. De 'gelegenheidsspits' verzuimde echter het tweeluik al te beslissen.

Kort voor rust kwam Hapoel Beer Sheva met tien man te staan, omdat Hanan Maman rood kreeg voor een opstootje. Terwijl de bal al weg was, beukte hij Ridgeciano Haps, die net weer overeind wilde krabbelen na een duel, omver. 

Feyenoord vloog in de tweede helft uit de startblokken en opende door een doelpunt van Orkun Kökcü al snel de score. Op aangeven van Rick Karsdorp schoot de 18-jarige middenvelder in de 46ste minuut eenvoudig binnen. Steven Berghuis verdubbelde niet veel later de marge, wederom na voorbereidend werk van Karsdorp. 

Het slotakkoord was weggelegd voor Wouter Burger, die na een fabelachtige voetbeweging voor het derde doelpunt van de avond aanlegde. Het was zijn eerste officiële doelpunt in het eerste van Feyenoord. 

Een ander talent uit de eigen jeugd, Naoufal Bannis, verzuimde om ook zijn eerste Feyenoord-goal te maken. De 17-jarige aanvaller mocht een zelf verdiende strafschop nemen, maar schoot de bal in de handen van keeper Ernestas Setkus. (FOX Sports/ANP)

De loting van de groepsfase van de Europa League met Feyenoord, PSV én AZ zie je vrijdag om 13.00 uur LIVE op FOX Sports 1