De carrière van lotingverrichter Royston Drenthe in vogelvlucht

Royston Drenthe verricht loting TOTO KNVB Beker in Eretribune

30 augustus 2019
Zaterdag wordt er geloot voor de tweede kwalificatieronde en de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Omdat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en Europa League, zullen zij pas later in het toernooi in actie komen.

De opzet van de TOTO KNVB Beker is dit seizoen namelijk enigszins gewijzigd. Als onderdeel van de afspraken die clubs binnen de Eredivisie CV onderling en in overleg met de KNVB hebben gemaakt in het kader van de veranderagenda, zullen clubs die actief zijn in de groepsfase van de Champions League of Europa League pas in de tweede ronde van het bekertoernooi instromen.

De Eretribune

De lotingen vinden zaterdag plaats tijdens het FOX Sports-programma De Eretribune. Om 18.45 uur wordt er geloot voor de tweede kwalificatieronde. Later die avond, om 22.00 uur, wordt er geloot voor de eerste ronde. Beide lotingen zijn ook live te zien op totoknvbbeker.nl/live.

Niemand minder dan Royston Drenthe is aanwezig om 'de snor' Heinrich Welling te assisteren. Onlangs werd bekend dat Drenthe komend seizoen voor Kozakken Boys gaat spelen.

Om te zorgen dat er 32 teams meedoen aan de tweede ronde van het bekertoernooi, gaan er vier extra amateurclubs op basis van loting direct door naar de eerste ronde. Zij slaan dus de tweede kwalificatieronde van het toernooi over. In de eerste ronde zal een amateurclub altijd thuis spelen als ze tegen een club uit het betaald voetbal loten.

Opzet TOTO KNVB Beker | FOXSports.NL

Twee kwalificatierondes

Via de eerste kwalificatieronde hebben 28 amateurclubs zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Daarnaast gaan er twaalf teams uit de Tweede Divisie morgen in de kokers voor de loting. De tweede kwalificatieronde wordt afgewerkt tussen 24 en 26 september. Daarna volgt de eerste ronde van het hoofdtoernooi.

Vier teams uit de Tweede Divisie zijn geplaatst voor die eerste ronde; kampioen AFC en de periodekampioenen Excelsior Maassluis, IJsselmeervogels en Koninklijke HFC. Naast deze teams zullen ook alle betaaldvoetbalclubs instromen in deze eerste ronde, met uitzondering dus van de teams die zich hebben geplaatst voor de groepsfase van de Champions League of Europa League. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV gaan pas in de kokers bij de loting voor de tweede ronde.

De tweede kwalificatieronde zal gespeeld worden op 24, 25 en 26 september, de eerste ronde staat op het programma voor 29, 30 en 31 oktober. De tweede ronde zal gespeeld worden op 17, 18 en 19 december. (FOX Sports)