Samenvatting FC Emmen - PEC Zwolle

PEC Zwolle boekt bij FC Emmen eerste seizoenszege

30 augustus 2019
PEC Zwolle heeft op bezoek bij FC Emmen zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Een enerverende eerste helft leverde de uiteindelijke eindstand op: 1-3.

FC Emmen vloog aan de Oude Meerdijk uit de startblokken. Nick Bakker opende in de zesde minuut de score door een hoekschop van Nikolai Laursen tot een doelpunt te verwerken. 

Heel lang kon Emmen echter niet van zijn voorsprong genieten, want PEC Zwolle draaide in het restant van de eerste helft de stand overtuigend om. Nadat Dennis Johnsen zijn ploeg naast de Emmenaren had geschoten, bracht Thomas Bruns vervolgens met een knap schot PEC op voorsprong. 

Iliass Bel Hassani vergrootte de marge namens de ploeg van John Stegeman door het meest alert te reageren op een afgeslagen doelpoging van Bruns. 

Na de rust ging de thuisclub wanhopig op jacht naar doelpunten. Het aanvalsspel was echter rommelig en gehaast. PEC-doelman Xavier Mous liet zich niet verrassen en kreeg steun van onder anderen Pelle Clement, die in Emmen twee keer op de doellijn een treffer voorkwam. (FOX Sports/ANP)