Samenvatting sc Heerenveen - Fortuna Sittard

Fortuna knokt zich naar punt tegen Heerenveen

31 augustus 2019
sc Heerenveen heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Fortuna Sittard. De Friezen hadden de hele wedstrijd een overwicht, maar wisten dit niet in de score uit te drukken: 1-1.

Heerenveen zocht vanaf het beginsignaal direct de aanval. De druk op het Limburgse doel leverde voor de thuisploeg geen doelpunt op. Fortuna Sittard kwam vrijwel uit het niets op voorsprong. Felix Passlack rondde in de 23ste minuut een vlotlopende aanval af: 0-1. 

De thuisploeg kwam via een benutte penalty van Jens Odgaard vlak voor het rustsignaal weer langszij. Het was het eerste doelpunt van Odgaard in het shirt van de Friezen.  

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Odgaard kreeg in de 72ste minuut een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De inzet van de Deense spits werd onderweg naar het net voor de doellijn weggehaald door Fortuna-verdediger Branislav Ninaj.

In de blessuretijd kreeg Heerenveen voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Odgaard had het vizier niet op scherp staan terwijl Alexei Kolosev redde op de schoten van Mitchell van Bergen en Arjen van der Heide. 

De verdediging van Fortuna piepte en kraakte, maar bleef overeind. Zodoende pakten de Limburgers het tweede punt van dit seizoen. Heerenveen schuift door het gelijkspel één plek op en staat nu op de achtste plek.

Een tegenvaller voor Heerenveen was het uitvallen Chidera Ejuke in de slotfase. De rappe aanvaller werd met een brancard van het veld gedragen. (FOX Sports)