Samenvatting Philadelphia Union - Atlanta United

Einde aan zegereeks De Boer in topper bij Philadelphia Union

1 september 2019
Frank de Boer heeft met zijn Atlanta United voor het eerst in lange tijd weer eens verloren. Philadelphia Union was in de onderlinge topper in de MLS met 3-1 te sterk.

Wie anders dan Josef Martínez had Atlanta op slag van rust nog wel op voorsprong gezet, ondanks de beste kansen voor Philadelphia in de eerste helft. Kacper Przybylko zag zijn doelpunt in de 33ste minuut afgekeurd worden wegens buitenspel en even later raakte de Pool de paal. De Boer ging met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in, dankzij de 23ste goal van het seizoen voor zijn topscorer Martínez.

Philadelphia Union, met oud-Heraclied Jamiro Monteiro in de basis, kwam in de tweede helft via Brendan Aaronson op gelijke hoogte, na een prachtige pass van Haris Medunjanin (ex-AZ en -Sparta). In de slotfase drukte Philadelphia door: in de 86ste minuut was het Przybylko, die eindelijk zijn doelpunt binnen had, die de 2-1 maakte. Twee minuten later was het verzet van Atlanta definitief gebroken: Sergio Santos Gomes zorgt op aangeven van Przybylko voor 3-1.

Frank de Boer had in Amerika in alle competities al zeven wedstrijden op rij geen punt laten liggen. Philadelphia Union staat nu bovenaan in de MLS. Atlanta volgt op drie punten en heeft een duel tegoed. (FOX Sports)