Milan van Dongen
Milan van Dongen - © FOXSports.NL

Dit was Goedemorgen Eredivisie!

1 september 2019
Zondag waren sc Heerenveen-trainer Johnny Jansen en Nordin Amrabat te gast bij Goedemorgen Eredivisie, met presentator Milan van Dongen en FOX Sports-analisten Hans Kraay jr. en Kees Kwakman. Fresia Cousiño Arias blikt vanuit Enschede vooruit op de eerste wedstrijd van zondag tussen FC Twente en FC Utrecht.

Kraay jr. voelt Heerenveen-trainer Jansen aan de tand over de manier van spelen, met name in het Eredivisie-duel met FC Twente van vorige week. Volgens de analist lijdt Heerenveen aan de 'Hollandse opbouwziekte'. 

Kees Kwakman ziet in Chidera Ejuke een lichtpuntje in Friesland. In een analyse laat hij zien waarom hij de snelle Nigeriaanse buitenspeler zo goed vindt. 

Ook is de Volendammer gecharmeerd van Joey Veerman, die hij goed kent uit hun gezamenlijke geboortedorp. In zijn eerste minuten in het shirt van Heerenveen liet hij direct zien wat hij in huis heeft.

Kwakman speelde een tijdje samen met Veerman in het eerste van FC Volendam. "Het is een speciale speler, waar ze van gaan houden."

Fresia spreekt in Enschede met Ted van Leeuwen. De technisch directeur van FC Twente vertelt over de totstandkoming van zijn selectie voor dit seizoen, en gaat in op de vermeende interesse van Feyenoord. 

Ook heeft Fresia een gesprek met Wout Brama. De Tukker kampt momenteel met een blessure die hem al een tijdje aan de kant houdt. Vandaag speelt zijn FC Twente tegen FC Utrecht, de club waar hij zelf ook een half seizoen met veel plezier heeft gespeeld.

Nordin Amrabat weet te vertellen dat AZ tien miljoen vraagt voor Oussama Idrissi. Torino zou interesse hebben in de buitenspeler van de Alkmaarders, die in de ogen van Amrabat iets te prijzig is. 

Over zijn landgenoot Hakim Ziyech is hij duidelijk. De middenvelder heeft het naar zijn zin in Amsterdam, anders zou hij niet zijn gebleven, denkt Amrabat. Ook is het onzin dat Ziyech geen goede band zou hebben met Erik ten Hag. "Hij is happy."

Waarom Ziyech niet wordt opgepikt door een club uit de top 10 van de wereld, is een vraagteken voor Amrabat. 

We sluiten af met een telefoontje naar Randy Wolters. De linkspoot uit Leiden maakte vrijdag namens N.E.C. een wereldgoal tegen Telstar. Of was het nou bedoeld als voorzet? 

Goedemorgen Eredivisie is elke zondag om 10.00 uur te zien op FOX Sports 1

Gerelateerd