Virgil van Dijk
Virgil van Dijk - © Pro Shots

FIFA nomineert Virgil van Dijk voor titel Wereldvoetballer van het jaar

2 september 2019
Het kan niet op voor Virgil van Dijk. Na winst van de Champions League en een verkiezing tot UEFA Men's Player of the Year Award is Van Dijk nu ook in de race voor de titel Best FIFA Men's Player 2019.

Van Dijk is één van de drie finalisten voor de beste voetballer van wereldvoetbalbond FIFA. Van Dijk heeft opnieuw Lionel Messi en Cristiano Ronaldo als concurrenten voor de prestigieuze prijs. De verdediger van Liverpool troefde donderdag de twee grootheden al af bij de verkiezing voor UEFA Men's Player of the Year Award.

Vorig jaar werd de award gewonnen door Luka Modric. Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong hoorden bij de tien genomineerden maar zijn afgevallen. Net als Sadio Mané, Harry Kane, Eden Hazard, Mohamed Salah en Kylian Mbappé. 

Van Veenendaal en Wiegman nog in de race, Ten Hag en Miedema vallen af

Ook Sari van Veenendaal en Sarina Wiegman maken nog kans op een FIFA-award. Wiegman heeft als beste coach concurrentie van Engeland-coach Phil Neville en de Amerikaanse bondscoach Jill Ellis. Van Veenendaal neemt het op tegen Hedvig Lindahl uit Zweden en de Chileense doelvrouw Christiane Endle. (FOX Sports/ANP)