Marcos Senesi
Marcos Senesi - © Pro Shots

Dit was de doldwaze Deadline Day

3 september 2019
Maandag was het slotstuk van een recordzomer: liefst 670 spelers gingen over de toonbank binnen Nederland, naar het buitenland of richting Nederland.

Liefst 42 spelers veranderden op de laatste dag van club en wij zetten de belangrijkste namen op een rij. 

#SeneSi

De grootste naam van Deadline Day is ongetwijfeld die van Marcos Senesi: na een wekenlange geruchtenstroom werd de transfer op de slotdag toch beklonken.

De Argentijnse verdediger gaf zijn jawoord aan Feyenoord en tekent een contract voor vier jaar in Rotterdam-Zuid.

Exit Magallán

Voor Feyenoord is het hopen dat het huwelijk met Senesi beter is dan dat tussen Ajax en Lisandro Magallán. De centrale verdediger die in de winter overkwam van Boca Juniors mag het op huurbasis bij Deportivo Alavés gaan proberen. Hij kwam een half jaar geleden voor zo'n negen miljoen euro over vanuit Buenos Aires.

Ajax heeft ook spits Mateo Cassierra weten te slijten: hij maakt de definitieve overstap naar Belenenses in Portugal.

Vietnamees primeurtje

sc Heerenveen mag zich de eerste Eredivisie-club ooit noemen met een Vietnamese speler in de gelederen. Doan van Hau wordt gehuurd van Hanoi FC.

Mark van Rijswijk en Kees Kwakman - die maandag Deadline Day voor ons bijhielden - weten alles over hem:

Van Milaan naar Heerenveen

En daar bleef het niet bij: sc Heerenveen wist op de slotdag van de transferperiode zelfs een voormalig toptalent te strikken: Alen Halilovic. De Kroaat wordt voor een seizoen gehuurd van AC Milan.

Halilovic debuteerde al op zijn zeventiende in de nationale ploeg en werd door FC Barcelona overgenomen van Dinamo Zagreb. In Spanje kon hij zijn belofte echter niet inlossen en ook bij Hamburger SV en AC Milan brak hij niet door.

Hij moet na het vertrek van Michel Vlap en Ben Rienstra het middenveld in Heerenveen komen versterken.

Exodus uit Twente

Er was maandag sprake van een kleine exodus uit Enschede. Van liefst vier spelers werd het contract ontbonden. Zoals Twente zelf al meldde ligt de toekomst van Boere in de 3. Liga in Duitsland. Zowel Van der Lely als Van der Heyden zoeken hun heil bij Vendsyssel FF in Denemarken. Alexander Laukart gaat aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie bij FC Den Bosch.

Barcelona aan de Noordzee

Maandag 2 september 2019 was de dag waarop een speler van Barcelona naar Telstar verkaste. Marcus McGuane komt 'Barcelona aan de Noordzee' versterken. Trainer Andries Jonker kent de Engelsman nog van zijn tijd als hoofd jeugdopleidingen bij Arsenal.

In en uit in Arnhem

Vyacheslav Karavaev vertrok maandag naar zijn thuisland: hij gaat bij Zenit St. Petersburg spelen. Voor Vitesse betekent het vertrek van de Rus een financiële meevaller van acht miljoen euro: "Het is een last-minute transfer, maar we zijn niet in de financiële positie om een dergelijk substantieel bod af te wijzen", liet technisch directeur Mo Allach weten.

Daar staat de komst van de 27-jarige spits Nouha Dicko tegenover. De international van Mali is een oude bekende van trainer Leonid Slutskiy en wordt gehuurd van Hull City.

Jarchinio = terug

In Leeuwarden komen we weer een bekend gezicht tegen: Jarchinio Antonia. De Curaçaoënaar kennen we nog van zijn tijd bij Go Ahead Eagles en FC Groningen. Met die laatste club won hij in 2015 de TOTO KNVB Beker.

Antonia speelde de afgelopen seizoenen op Cyprus. Hij stond twee jaar onder contract bij Omonia Nicosia. Daarna verkaste hij naar AEL Limassol.

Last but not least

Mike Trésor Ndayishimiye heeft de eer de laatste te zijn die maandag van club veranderde. De Belgische Burundees verkast op huurbasis van N.E.C. naar Willem II.

Maar hoe spreek je Ndayishimiye eigenlijk uit?

(FOX Sports)

Gerelateerd