Marcel Keizer
Marcel Keizer - © Pro Shots

Marcel Keizer vertrekt bij Sporting Portugal

3 september 2019
Marcel Keizer is niet langer de coach van Sporting Portugal. De Nederlandse trainer was sinds vorig jaar november werkzaam in Lissabon.

Het contract van Keizer liep nog door tot medio 2021. De clubleiding was niet tevreden is over het functioneren van de trainer. Keizer zou het op zijn beurt niet eens zijn met het transferbeleid. In een video van Sporting TV kondigde de coach zijn vertrek aan. 

"Ik wens de club veel succes en ik wil iedereen bedanken met wie ik heb samengewerkt", zei Keizer voor de camera van het clubkanaal. "Het was een mooie tijd. Nu is het tijd voor iemand anders. Ik hoop dat Sporting nog meer prijzen wint in de toekomst."

De Nederlander zag in de afgelopen transferperiode onder andere Bas Dost vertrekken naar Eintracht Frankfurt. Dost was afgelopen seizoen goed voor vijftien doelpunten in de competitie.

Op de slotdag van transfermarkt versterkte Sporting zich met Jesé Rodriguez. De Spaanse aanvaller wordt gehuurd van Paris-Saint Germain en is gehaald als opvolger van Raphinha. Het talent verkaste deze zomer naar Stade Rennes. 

Naast Rodriguez zou Keizer ook de beschikking krijgen over Yannick Bolasie. De samenwerking met de nieuwelingen was dus van zeer korte duur. 

Sporting Portugal startte het seizoen met een 5-0 nederlaag in de Supercup tegen Benfica. Vervolgens bleef Sporting drie duels op rij ongeslagen in de competitie, maar afgelopen weekend verloor het team van Keizer met 2-3 van Rio Ave.

De nummer vijf van de Portugese competitie is één van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Europa League. PSV ontvangt Sporting Portugal op 19 september in Eindhoven. De return in Portugal vindt plaats op 28 november. (FOX Sports/ANP)