Samenvatting Chili - Argentinië

Tien gele kaarten in 'vriendschappelijk' duel Chili - Argentinië

6 september 2019
De oefeninterland tussen Chili en Argentinië heeft geen doelpunten opgeleverd. De twee Zuid-Amerikaanse landen hielden elkaar in Los Angeles op 0-0. Wel vielen er in de 'vriendschappelijke' wedstrijd maar liefst tien gele kaarten.

Ajacied Nicolás Tagliafico deed bijna 75 minuten mee bij de Argentijnen. Hij was een van de tien spelers die een gele kaart kreeg in het harde duel, waarin de Argentijn Giovani Lo Celso (Tottenham Hotspur) geblesseerd naar de kant moest na een charge van Charles Aránguiz.

Twee maanden geleden stonden Argentinië en Chili ook al tegenover elkaar, toen met als inzet het brons op het toernooi om de Copa América. De Argentijnen wonnen de 'troostfinale' met 2-1, maar raakten wel hun aanvoerder Lionel Messi kwijt met een rode kaart.

De superster van FC Barcelona ontbrak donderdag bij het weerzien met de Chilenen. Messi is voor drie maanden geschorst door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol, vanwege zijn verbale uitbarsting na het toernooi in Brazilië. Hij noemde de Conmebol "corrupt" en suggereerde dat alles in het werk was gesteld om Brazilië de Copa América te laten winnen. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd