Antonio Brown
Antonio Brown - © Pro Shots

Oakland Raiders ontbinden contract superster Antonio Brown

7 september 2019
Nog voor zijn officiële debuut is sterspeler Antonio Brown vertrokken bij Oakland Raiders. Na een hoogoplopend conflict namen de Raiders afscheid van de één van de beste receivers in de NFL.

De Raiders namen Brown in maart over van Pittsburgh Steelers - het team waar Brown jarenlang de sterspeler was -  in ruil voor twee draft picks. Hij tekende een contract voor rond de vijftig miljoen dollar, waarvan hij dertig miljoen gegarandeerd zou ontvangen. Nog voor het seizoen begon, raakten Brown en de beleidsbepalers echter met elkaar in conflict. 

Brown ruziede met general manager Mike Mayock en plaatste conversaties met hoofdcoach Jon Gruden op social media. De Raiders bestraften hem met een boete van meer dan 200.000 dollar en trokken de garantie op de dertig miljoen dollar in zijn contract in.

De wide receiver verzocht vervolgens om zijn contract te ontbinden en daar maakten de Raiders direct werk van. Naar verluidt wil New England Patriots Brown graag aan de selectie toevoegen. (FOX Sports)