Samenvatting Jong Oranje - Jong Cyprus

Jong Oranje begint EK-kwalificatie met klinkende zege op Jong Cyprus

10 september 2019
Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiereeks afgetrapt met een ruime zege. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi boog in het EK-kwalificatieduel met Jong Cyprus een vroege achterstand om in een klinkende overwinning: 5-1.

Jong Cyprus opende al vroeg de score via de voet van aanvaller Ruel Sotiriou, die profiteerde na een inschattingsfout van Justin Hoogma. Jong Oranje stelde daarna snel orde op zaken. 

Nadat Teun Koopmeiners vanaf elf meter de achterstand had weggepoetst, wisten ook Dani de Wit en Kaj Sierhuis binnen het halfuur te scoren - voor beide spelers was het hun eerste doelpunt namens Jong Oranje. 

De Wit was het eindstation na een knappe voorzet van Sierhuis, die twee minuten later zichzelf tot doelpuntenmaker kroonde op aangeven van Deyovaisio Zeefuik. 

In de tweede helft kwam Jong Oranje niet meer in de problemen. De thuisploeg liep vlak voor tijd zelfs uit naar een ruime zege door doelpunten van De Wit en Zeefuik.Jong Oranje vervolgt de EK-kwalificatie volgende maand met een thuiswedstrijd tegen Jong Portugal (11 oktober). (FOX Sports)