x
x - © FOXSports.NL

Dit was Goedemorgen Eredivisie met Mark-Jan Fledderus en Anco Jansen

15 september 2019
Mark-Jan Fledderus en Anco Jansen waren zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie, met Milan van Dongen, Arnold Bruggink en Hans Kraay jr.

Anco Jansen, spelmaker van FC Emmen, speelde dit seizoen vanwege een blessure nog geen minuut. Is zijn rentree in zicht? "Ik heb er een tijdje uit gelegen, dus we moeten voorzichtig zijn", stelt Jansen. "We moeten zorgen dat wanneer ik er weer sta, dat ik er dan ook voor langere periode kan staan."

Fledderus vertelt uitgebreid over de totstandkoming van de transfer van Ritsu Doan naar PSV. Volgens de technisch manager is FC Groningen niet zelf naar de Eindhovenaren toegestapt om de overgang te laten doorgaan. Wel heeft Groningen middels een analyse een transfersom berekend. 

Fresia Cousiño Arias is in het MAC³PARK, waar PEC Zwolle het om 12.15 uur opneemt tegen RKC Waalwijk. Daar spreekt ze met voorzitter Adriaan Visser, die ingaat op de situatie rondom trainer John Stegeman, die deze week zeer negatief in het nieuws kwam omdat hij in beschonken toestand met zijn auto tegen een paal reed. 

In De Kuip staat Jan Joost van Gangelen met Jacco van Leeuwen, de voorzitter van SV Haagsche Bluf. De supporters hebben weer duizenden knuffels meegenomen om te doneren aan de patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis. Een prachtige traditie, waarmee de supportersvereniging ook wereldwijd veel lof oogst.

Terug naar de studio, waar Fledderus de financiële positie bij FC Groningen in perspectief plaatst. Volgens hem wordt de Trots van het Noorden vaak als vijfde of zesde club van Nederland gezien, maar hij weet dat AZ, FC Utrecht en Vitesse ruim meer te besteden hebben. 

 

Fledderus probeerde tevergeefs Arjen Robben terug te halen. De oud-international, die onlangs een punt achter zijn loopbaan zette, is volgens Fledderus nog wel zeer betrokken bij zijn club en overwoog het aanbod serieus.

Goedemorgen Eredivisie, zondag om 10.00 uur op FOX Sports 1. 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 sc Heerenveen 2 6 4
2 Ajax 2 6 4
3 PSV 2 6 3
4 Vitesse 2 6 3
5 VVV-Venlo 2 4 2
6 FC Twente 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 FC Groningen 2 3 -1
10 Heracles Almelo 2 3 -2
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4