Zondag in première:

Piet Schrijvers in nieuwe DOC over zijn carrière en leven met Alzheimer

16 september 2019
De documentaire 'De Beer van De Meer' gaat zondagavond in première op FOX Sports. In de film blikt Piet Schrijvers (72) terug op zijn glansrijke keeperscarrière bij onder andere FC Twente, Ajax en het Nederlands elftal. Ook spreken Schrijvers en zijn familieleden over Alzheimer, de ziekte waar de oud-doelman aan lijdt.
'Piet begon dingen te vergeten'

Regisseur Robbie Peters en FOX Sports-verslaggever Leo Oldenburger maakten samen de documentaire over Schrijvers.

Oldenburger: "Schrijvers is al over de 70 en er zijn heel veel mensen die hem nooit hebben zien keepen, daarom hadden we initieel het plan om een documentaire te maken over wat hij allemaal in het doel heeft gedaan. Vanuit zijn omgeving werden we getipt om daar niet te lang mee te wachten, omdat Piet dingen begon te vergeten."

Dat vergeten bleek door de ziekte van Alzheimer te komen, iets waar Oldenburger en Peters niet omheen konden in de documentaire. "Het resultaat is een documentaire die gaat over zowel de keeper Piet Schrijvers als over Piet Schrijvers die de ziekte van Alzheimer heeft," zegt Oldenburger.

"Wat ik mooi vind is dat het ook een lieve film is geworden. Je ziet de liefde van Piet voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen en je ziet die liefde van de andere kant ook. Dat geeft een prachtige extra lading."

Verzamelaar van bijnamen

Schrijvers keepte in zijn carrière onder andere voor FC Twente, PEC Zwolle, Ajax en het Nederlands elftal. Tijdens zijn carrière pakte Schrijvers niet alleen vijf landstitels, hij verzamelde ook bijnamen als 'De Beer van de Meer' en 'De Bolle van Zwolle'. Tegelijk met de documentaire verschijnt het boek 'De Beer van de Meer', van de hand van Schrijvers en sportjournalist Yoeri van den Busken. 

Zondag 22 september 21.15 uur op FOX Sports 1:  FOX Sports DOC 'De Beer van De Meer'