Voetbalpraat - "Messi terecht Wereldvoetballer van het Jaar"

Messi verslaat Van Dijk in verkiezing Wereldvoetballer van het Jaar

23 september 2019
Lionel Messi is Virgil van Dijk en Cristiano Ronaldo voorgebleven in de verkiezing van beste voetballer van de wereld van de FIFA.

De sterspeler van FC Barcelona kreeg de meeste stemmen van de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen. Ook journalisten en fans mochten hun voorkeur uitspreken.

Messi, Van Dijk en Ronaldo waren vorige maand ook al genomineerd voor de prijs van Europees voetballer van het jaar. Die verkiezing won Van Dijk. De verdediger won dit jaar met Liverpool de Champions league en reikte met Oranje tot de finale van de Nations League. Hij werd eveneens verkozen tot beste speler van de Premier League.

Messi greep de landstitel met Barcelona en werd met zijn club in de halve finale van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool.

Sterrenteam

Van Dijk is samen met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt ook opgenomen in het sterrenteam van het jaar van de FIFA. De Jong en De Ligt reikten met Ajax tot de halve finales van de Champions League.

De Jong was volgens de UEFA de beste middenvelder van de vorige editie van de Champions League. De Ligt won eind vorig jaar de Golden Boy Award, de prijs voor talent van het jaar.

Sterrenteam: Alisson; De Ligt, Ramos, Van Dijk en Marcelo; Modric, Hazard en De Jong; Mbappé, Messi en Ronaldo. (FOX Sports/ANP)