Samenvatting Quick Boys - VV Katwijk

Katwijk trekt aan langste eind in enerverende burenruzie

24 september 2019
VV Katwijk heeft zich na een spannend voetbalgevecht met rivaal Quick Boys weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De beslissing viel pas in de verlenging. Danny van Haaren, maker van de 2-3, werd het goudhaantje voor Katwijk.

In de eerste helft bleef het spektakel achterwege op Sportpark Nieuw Zuid. Katwijk had veelvuldig balbezit, maar kwam niet tot grote kansen. Quick Boys loerde op een uitval en kreeg een paar goede schietkansen. Bij een stand van 0-0 zochten de teams de kleedkamers op na het rustsignaal.

Na bijna een uur spelen brak Marouane Afaker de ban voor Katwijk. Hij schoof de bal op aangeven van Robbert Susan achter Quick Boys-doelman Paul van der Helm: 0-1. 

Even later verdubbelde Guus van Weerdenburg de voorsprong. Het schot van de middenvelder werd van richting veranderd waardoor Van der Helm kansloos was. 

Katwijk kon het hoofdtoernooi van het TOTO KNVB Beker al ruiken, maar Quick Boys knokte zich vanuit een geslagen positie terug in de wedstrijd. Ricardo Kuyvenhoven zette de aansluitingstreffer op het bord. Kort daarna trok invaller Koen van Liempt de stand gelijk. 

Er werd in het resterende deel van de reguliere speeltijd niet meer gescoord. Daardoor moest er een verlening aan te pas komen. 

Na tien minuten in de eerste helft van verlenging kwam Katwijk voor de tweede keer op voorsprong: 2-3. Danny van Haaren schoot raak vanaf de rand van het strafschopgebied.

Die klap kwam Quick Boys niet meer te boven, waardoor de Katwijk zich voorlopig de sterkste van het dorp mag noemen. (FOX Sports)