KNVB Campus
KNVB Campus - © ANP

Eredivisie-clubs willen speelronde verplaatsen vanwege Formule 1

27 september 2019
De KNVB onderzoekt of de voorlaatste speelronde in de Eredivisie verplaatst kan worden. Speelronde 33 staat nu op het programma voor zondag 3 mei, de dag waarop ook de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort plaatsvindt.

De voetbalbond overlegt met de betrokken partijen of de wedstrijden mogelijk een dag eerder gespeeld kunnen worden, aldus een woordvoerder.

Formule 1 in Zandvoort

Tijdens de laatste twee speelrondes in de Eredivisie worden alle wedstrijden op hetzelfde moment gespeeld, op de zondagen 3 en 10 mei met 14.30 uur als gezamenlijke begintijd. De Grote Prijs van Nederland op het duinencircuit van Zandvoort werd onlangs ook voor zondagmiddag 3 mei op het programma gezet.

De Eredivisie-clubs denken dat de Formule 1 niet alleen veel aandacht opslokt, maar ook dat het in de regio om Zandvoort extreem druk wordt. Voor de Noord-Hollandse clubs Ajax en AZ staat op 3 mei een thuiswedstrijd op het programma, tegen respectievelijk VVV-Venlo en FC Utrecht.

Druk speelschema

De clubs hebben daarom bij de KNVB de vraag neergelegd of de wedstrijden verplaatst kunnen worden. Veel ruimte op de kalender is er echter niet, ook omdat zowel voor als na de voorlaatste speelronde in de Eredivisie midweeks de halve finales van de Champions League (dinsdag en woensdag) en de Europa League (donderdag) worden gespeeld.

De KNVB moet rekening houden met mogelijke Nederlandse inbreng. Afgelopen seizoen zorgden de Europese successen van Ajax, dat in de Champions League doordrong tot de halve finales, tot heel wat knelpunten in het competitieprogramma. (ANP)