Samenvatting TOP Oss - NAC Breda

NAC grijpt koppositie dankzij doelpunt in absolute slotfase

27 september 2019
NAC Breda heeft wederom keihard toegeslagen in de slotfase van een duel. Na eerder tegen Excelsior en Jong AZ de wedstrijd in de laatste minuten naar zich toe te hebben getrokken, was het ditmaal raak op bezoek bij TOP Oss: 0-1. Door het gelijke spel van De Graafschap op bezoek bij Roda JC (1-1) hebben de Bredanaren nu de beste papieren in de strijd om de eerste periode.

Andrija Filipovic werd de gevierde man bij NAC. De invaller zorgde in de derde minuut van de blessuretijd voor het enige doelpunt in Oss. 

Dankzij dit doelpunt gaat NAC nu met negentien punten aan kop in de Keuken Kampioen Divisie én de eerste periode. Volgende week volgt de ontknoping en wordt het eerste Bronzen Kampioensschild van dit seizoen uitgereikt. 

Frustratie in Kerkrade

Alhoewel het resultaat op het veld voor tevredenheid zorgde bij Roda, werd het voor een groot deel van de Limburgse aanhang een frustrerende avond. De onvrede over de mogelijke komst van een nieuwe Mexicaanse eigenaar, Mauricio García de la Vega, was met name tijdens de eerste helft middels spandoeken en gezang duidelijk zichtbaar. 

In de rust namen de supporters het heft in eigen handen en werd de beoogde eigenaar zelfs het stadion uitgejaagd.

Het sportieve resultaat leek na de openingstreffer van Javier Vet ook op een teleurstelling uit te lopen, maar Ike Ugbo zorgde in de 66ste minuut voor de 1-1 eindstand. Zo verliet ook De Graafschap gefrustreerd het Parkstad Limburg Stadion.

Cambuur beleeft simpele avond in Volendam

SC Cambuur nam op bezoek bij FC Volendam al snel afstand van de ploeg van Wim Jonk. Jamie Jacobs zorgde binnen een kwartier al voor de 0-1 en zag de blunderende Marco Tol even later een makkelijke avond voor Cambuur inleiden. De verdediger verslikte zich in een aanname, veroorzaakte een strafschop én kreeg rood. De penalty werd koelbloedig benut door Robert Mühren. Diezelfde Mühren completeerde met de 0-3 en 0-4 zelfs zijn hattrick. 

Ontknoping eerste periode

Zodoende heeft NAC dus de beste papieren om volgende week de eerste periode van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen in de wacht te slepen. De Bredanaren ontvangen in eigen huis N.E.C. De Graafschap neemt het thuis op tegen Almere City. Cambuur krijgt bezoek van Excelsior, dat dankzij de resultaten van vrijdagavond theoretisch ook nog kans maakt op het winnen van de eerste periode. (FOX Sports)

Overige duels

MVV Maastricht - Jong Ajax 1-4

N.E.C. - Go Ahead Eagles 3-3

FC Eindhoven - Telstar 4-1

Excelsior - Jong PSV 5-2

Almere City - FC Dordrecht 3-2

 

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 Almere City FC 0 0 0
2 De Graafschap 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Den Bosch 0 0 0
5 FC Dordrecht 0 0 0
6 FC Eindhoven 0 0 0
7 FC Volendam 0 0 0
8 Go Ahead Eagles 0 0 0
9 Helmond Sport 0 0 0
10 Jong AZ 0 0 0
11 Jong Ajax 0 0 0
12 Jong FC Utrecht 0 0 0
13 Jong PSV 0 0 0
14 MVV Maastricht 0 0 0
15 N.E.C. 0 0 0
16 NAC Breda 0 0 0
17 Roda JC Kerkrade 0 0 0
18 SC Cambuur Leeuwarden 0 0 0
19 TOP Oss 0 0 0
20 Telstar 0 0 0