WTA Beijing: Vekic vs. Bertens

Bertens knokt zich naar tweede ronde in Beijing

28 september 2019
Kiki Bertens heeft de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi van Beijing. De als achtste geplaatste Nederlandse won in een spannende driesetter van de Kroatische Donna Vekic: 3-6, 6-1, 7-6.

Bertens begon net als in haar eerste partijen in de afgelopen weken op de toernooien in Azië niet goed. Vekic brak al snel naar 3-1, hield die marge vast en pakte de eerste set met 6-3. Met agressiever spel knokte Bertens zich terug en brak de Kroatische nummer 23 van de wereld twee keer (6-1).

In de derde set nam Vekic een break voorsprong, maar Bertens kwam terug. Daarna verspeelden beide speelsters twee keer hun opslagbeurt. In de tiebreak kwam Bertens op 3-0 en hield die marge met sterke services vast en pakte na een gevecht van twee uur en twintig minuten de zege.

"Ik ben blij dat ik deze wedstrijd over de streep heb weten te trekken", klonk de reactie van Bertens, die al een tijdje in een mindere fase zit. "Deze wedstrijden heb je nodig. Ik ben blij dat het vandaag mijn kant op viel en dat ik hier nog een wedstrijd mag spelen."

In de tweede ronde treft Bertens Dayana Yastremska of Caroline Garcia. (FOX Sports/ANP)

Sabalenka pakt eindzege in Wuhan

28 september 2019
Sabalenka pakt eindzege in Wuhan
Arina Sabalenka heeft het toernooi van Wuhan op haar naam geschreven. De Wit-Russin was in drie sets de Amerikaanse Alison Riske de baas: 6-3,...